William Shakespeare

Het pad van ware liefde was nooit effen.
Uit het Engels: The course of true love never did run smooth
Uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom (1595)

William Shakespeare (spreek uit Sjeekspier) is geboren in Engeland in de plaats Stratford upon Avon, op 23 april 1564. Hij overleed op 26 april 1616. > Hoe oud is hij geworden?

Shakespeare is jaar geworden.

Check

William wordt gezien als de beroemdste schrijver die ooit in Engeland is geboren. Hij heeft bijna 50 toneelstukken geschreven, meer dan 150 gedichten en honderden uitdrukkingen bedacht die nu nog steeds worden gebruikt (zoals die hiernaast staat).

Toen William 18 jaar oud was trouwde hij met de 26-jarige Anne Hathaway (afbeelding rechts). Ze kregen drie kinderen. Twee meisjes, Susanna en Judith, en een zoon: Hamnet. Helaas stierf Hamnet toen hij nog maar 11 jaar was aan een onbekende ziekte.

Anne Hathaway

Shakespeare (afbeelding rechts) schreef het toneelstuk Midzomernachtsdroom waarschijnlijk rond 1595. Dat is nu dus 419 jaar geleden. Hij was toen 31 jaar. Vroeger vonden de mensen het maar een vreemd verhaal, met die rare Puck, Titania en Oberon. Nu vinden mensen het een heel mooi toneelstuk omdat het gaat over de vraag 'wat is liefde?'

> Tja, wat is liefde eigenlijk?
  Wat vind jij?
  Klik hier.

William Shakespeare